Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL nu a fost convocată de preşedintele partidului, Ludovic Orban, ci la solicitarea unor membri ai acestei structuri de conducere, având în vedere urgenţa validării propunerii pentru Ministerul Finanţelor Publice.

"A fost informat, i-am spus să convoace acum două zile BPN-ul pentru că expiră interimatul la Ministerul Finanţelor Publice, nu a convocat, există un alt articol care permite membrilor BPN să convoace statutar BPN-ul. Avem nevoie de un ministru al Finanţelor cât mai repede", a explicat Florin Cîţu la Parlament.

Premierul a precizat că după ce Dan Vîlceanu va fi numit în funcţia de ministru al Finanţelor, se va proceda şi la depunerea jurământului, întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerea pentru portofoliul Finanţelor.

"După ce vom avea numirea lui Dan Vîlceanu, va fi şi depunerea jurământului", a spus Cîţu.

Marţi seară, premierul Florin Cîţu s-a întâlnit la Vila Lac cu mai mulţi lideri liberali care îl susţin la candidatura pentru şefia partidului şi a anunţat convocarea şedinţei BPN al PNL pentru situaţia de la Ministerul Finanţelor.

Întrebat despre faptul că preşedintele PNL, Ludovic Orban, reproşează că a fost convocată "din scurt" această şedinţă a BPN şi că a aflat "dintr-un sms" despre reuniune, premierul a spus: "Vă asigur că toate procedurile au fost respectate, nu a fost doar un sms, a fost şi discuţia pe care am avut-o cu domnul preşedinte - şi la telefon, şi faţă în faţă - despre acest BPN, nu e chiar din scurt, a fost discuţia ieri, BPN este mâine, deci cred că două zile sunt de ajuns". AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.