Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Focşani, că, în opinia sa, situaţia actuală de la CFR Călători este cauzată de un "management dezastruos" şi că directorul companiei ar fi trebuit să îşi dea demisia imediat după incidentul cu trenul cu pasageri care au fost ţinuţi o noapte întreagă, în câmp, la Fundulea.

"În mod normal, (directorul CFR Călători - n.red.) ar fi trebuit să-şi dea demisia imediat", a afirmat Ludovic Orban, întrebat fiind care este părerea sa despre situaţia de la CFR Călători.

Acesta a precizat că fostul director al CFR Călători reuşise să facă achiziţii importante şi să crească calitatea serviciilor, dar a fost schimbat din funcţie.

"Management dezastruos. A fost schimbat vechiul director general, care a pus compania într-o formă bună, care a reuşit să facă achiziţii importante, care a reuşit să crească calitatea serviciilor, pur şi simplu a fost schimbat din funcţie, înlocuit cu un manager care, de când este numit ca manager, au apărut disfuncţionalităţi majore în funcţionarea CFR", a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban participă, duminică, la Focşani, la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean al PNL Vrancea dedicat alegerilor interne din cadrul filialei.

Directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a declarat joi dimineaţă la Antena 3, după ce un tren în care se aflau copii ce se întorceau din tabără de la mare a aşteptat timp de opt ore o locomotivă pentru a-l tracta, că nu el ar trebui întrebat despre această situaţie.

Vizante a revenit ulterior cu precizări şi a spus că "a fost un moment de lipsă de concentrare" din partea sa, pe fondul oboselii acumulate în timpul nopţii precedente.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o declaraţie oricât de nefericită a fost, însă va exista o evaluare a mandatului directorului general al CFR Călători şi se va concluziona ce se întâmplă în continuare la această companie.

Citeste si:
Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română...
Valentin Ștefan, Director...

Întrebat de ce nu s-au trimis nişte autocare pentru a aduce copiii şi călătorii rămaşi în tren ore în şir la 30 de kilometri de Capitală, ministrul a catalogat ceea ce s-a întâmplat cu trenul IR 1991 ca fiind "o situaţie nefericită" şi a menţionat că a cerut un raport companiei CFR Călători ca să vadă cum s-ar putea îmbunătăţi procedurile în astfel de situaţii. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.