Preşedintele PNL, Ludovic Orban, declarat marţi că cine a stabilit ţintele campaniei de vaccinare trebuie să le urmărească.

"Cine a stabilit ţintele trebuie să le urmărească. În ce mă priveşte, ştiţi că eu m-am ferit întotdeauna să stabilesc nişte ţinte, atât timp cât nu au existat nişte evaluări foarte serioase şi, pe de altă parte, activitatea de vaccinare continuă, nu s-a oprit în niciun moment şi tocmai asta am discutat astăzi să găsim soluţii de a creşte numărul persoanelor vaccinate, inclusiv stimulente, de genul bonuri de masă sau alte instrumente care au fost folosite cu succes în alte ţări", a spus Orban după şedinţa coaliţiei de la Parlament.

Orban a precizat că discuţiile din coaliţie au vizat stimulentele pentru vaccinare, un posibil plafon fiind suma de 200 de milioane de lei.

"Am discutat despre o posibilă limită de sumă de aproximativ 200 de milioane de lei, sumă necesară ca să fie introdusă la rectificarea bugetară. (...) Bonuri de masă, sunt şi alte stimulente care au fost propuse, inclusiv un sistem de trageri la loteria persoanelor care sunt vaccinate", a adăugat preşedintele PNL.

Retail jobs

El a mai spus că este foarte puţin probabil să se ajungă la 10.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus ca anul trecut.

"Orice predicţie trebuie tratată cu o anumită circumspecţie. Încă nu s-au făcut nişte prognoze foarte bine fundamentate", a arătat Orban.

Întrebat dacă activitatea în coaliţie este afectată campania internă din PNL, a răspuns: "Eu fac tot este posibil ca să nu fie afectat actul de guvernare de competiţia internă din PNL".

De asemenea, Orban a afirmat că va câştiga competiţia pentru şefia PNL.

Premierul Florin Cîţu nu a participat la şedinţa coaliţiei. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.