Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi, că rezultatele obţinute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să reprezinte un motiv de bucurie, în contextul în care competiţia se desfăşoară într-un moment dificil, din cauza pandemiei de COVID-19.

"Ne bucurăm pentru tot ceea ce fac sportivii noştri (...). Trebuie să ne aducem aminte că această olimpiadă a venit într-o situaţie dificilă, de pandemie, condiţiile sunt dificile, sunt mai multe lucruri care trebuie să fie luate în calcul, dar eu îi felicit pe toţi", a declarat Cîţu la Digi 24.

Întrebat cum comentează disputa dintre scrimera Ana-Maria Popescu şi ministrul Eduard Novak pe tema finanţării sportului, premierul a răspuns: "Până la urmă trebuie să ne bucurăm pentru fiecare victorie. În acelaşi timp, trebuie spus clar că finanţarea pentru olimpiadă nu o faci anul acesta, ea se face în timp, banii vin de la Comitetul Olimpic, sunt un buget separat, nu este bugetul ministerului. Dar eu cred că este momentul să ne bucurăm şi să ne gândim la strategia pentru următoarea olimpiadă, începând de acum şi să vedem cum putem face să luăm aur şi cât mai multe medalii de aur. (...) Ăsta ar fi trebuit să fie obiectivul nostru pentru toate şi să luăm la fiecare, după aceea vedem ce se întâmplă, dar ăsta e obiectivul întotdeauna".

El a adăugat că trebuie să fie construite săli şi terenuri unde copiii să poată începe să practice sportul, după care cei mai talentaţi vor putea ajunge şi la performanţă.

Referitor la o propunere a ministrului Novak privind începerea cursurilor în şcoli cu o oră de nutriţie şi mişcare, în fiecare dimineaţă, premierul a afirmat că trebuie luate în calcul toate soluţiile, dar consideră că fiecare trebuie să decidă la nivel individual cu privire la practicarea unui sport.

"Până la urmă, plăcerea de a face sport nu cred că vine prin a impune ceva, cred că trebuie ca fiecare copil, fiecare familie să decidă. Atunci când ai oportunităţi (...), până la urmă de la joacă ajungi la performanţă", a precizat Cîţu.

Întrebat dacă practică vreun sport, premierul a răspuns că merge la sală săptămânal şi aleargă, dar în şcoală a făcut handbal, fotbal, precum şi alte sporturi. AGERPRES

Citeste si:
Noul manager al Simonei Halep, mesaj cu subînțeles după ce s-a...
Noul manager al Simonei...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.