Mihai Tudose a devenit premierul României în iunie 2017, după o mișcare interesantă pe scena politicii de la noi. Liviu Dragnea și-a demis atunci propriul guvern, apoi, refuzat de Lia Olguța Vasilescu, Carmen Dan sau Mihai Fifor, fostul lider PSD, acum abia ieșit din închisoare, a anunțat că îl va propune pe brăilean pentru funcția de prim-ministru. În urma consultătorilor de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis l-a acceptat pe Tudose în postura de șef al Executivului. Acuzat de Victor Ponta că ar juca la dublu, fiind ofițer acoperit și urmărind să preia puterea în PSD, fostul ministru al Economiei în guvernul Grindeanu a atras ulterior multe alte critici. Una dintre ele, predominantă de altfel, a fost legată de plăcerea pentru alcool. Câțiva lideri politici i-au imputat că bea de stinge, lucru pe care Tudose l-a clarificat recent, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

Mihai Tudose, despre cine a încercat să îi creeze imaginea de alcoolic

Mihai Tudose a făcut dezvăluiri în premieră, marți, într-un interviu acordat lui Denise Rifai. Fostul premier a vorbit, printre altele, despre legătura cu servicii secrete, lupta cu Liviu Dragnea, dar și despre legenda conform căreia ar fi un împătimit al licorilor lui Bachus.

„Nu știu, poate știți dumneavoastră. Eu am niște bănuieli, niște certitudini. Prietenii în niciun caz. Anumite chestii...alea, certitudinile. Anumite chestii se fac singure sigure. Unii știu; știu și de ce, din dorința de a face rău, din frustrări. Unii au spus << dom'ne, e bețivan >>. Am înțeles! De parcă eram ales șefu' la Patriarhie. Ceea ce nu a spus nimeni că eu nu am fost un prim-ministru bun, cu toate că era și o recunoaștere. Din păcate pentru ei, eu chiar nu beau, punct!

Da, că am fizionomia cu idoli și așa mai departe, eh, ok. Se pare că așa a fost modelul. Pentru cei care mă știu, știu că nu beau. Eu am văzut cu ochii mei, într-un studio de televiziune, om care se jura că a băut cu mine două sticle de whisky la o masă. Eu pe omul ăla nu-l mai văzusem în viața mea. Eu nu cred că am băut 100 de mililitri de whisky în viața mea toată. Nu beau. E un defect, dacă vreți”, a declarat Mihai Tudose la Kanal D.

Carieră politică

A fost membru titular al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din partea delegației României. Politicianul a debutat în 1992 ca șef birou senatorial până în anul 1999 când, pentru un an, a fost consilier județean, lucrând în același timp ca jurnalist. Din 2002 reprezintă Brăila în Camera Deputaților. Din 2004 până în 2008, Tudose a fost președintele organizației municipale a PSD Brăila. În aceeași perioadă, organizația a avut cele mai bune rezultate, reușind să câștige în urma scrutinului din 2008 primăria și să obțină cel mai mare număr de consilieri municipali. În 2008 a fost ales deputat cu peste 50% din preferințele electoratului în colegiul uninominal nr. 4 Brăila.

Citeste si:
Șerban Huidu, despre accidentul provocat în urmă cu 11 ani: „Asta e...
Șerban Huidu, despre...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.