Liderul sindicaliștilor de la metrou a intrat miercuri în vizorul DNA. Ion Rădoi este cercetat într-un dosar legat de greva spontană de la metrou, din luna martie, care a adus haos în București.

Ion Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, se află în vizorul DNA

Procurorii au descins miercuri la 16 adrese, printre care sediul sindicatului, dar și la locuințele deținute de Ion Rădoi, șeful instituției cu pricina. Acesta este cunoscut în spațiul public drept un personaj controversat, cu o avere care nu e deloc de trecut cu vederea. Bărbatul deține mai multe imobile, cât și câteva case de vacanțe, atât în Capitală, cât și în Dâmbovița, Prahova și Giurgiu.

Acțiunea procurorilor vine după ce în luna martie angajații din subteran au provocat o grevă spontană și au blocat astfel transportul în comun timp de o zi. La acel moment, ministrul Transporturilor a anunțat că va demola toate magazinele de la metrou. Decizia i-a înfuriat pe cei care dețineau acele spații. De altfel, tot oficialul a fost și cel care a depus o plângere penală la DNA.

Oamenii legii bănuiesc faptul că, în perioada 2018 - 2021, magazinele din subteran ar fi funcționat ilegal, pentru că toate contractele de închiriere ar fi expirat. Totodată, percheziții au fost miercuri și la sediile primăriilor sector 3 și sector 5, dat fiind că primarii Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone ar fi refuzat să demoleze băcăniile, deși exista un ordin de ministru.

„Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care trei sunt sedii ale unor instituţii publice”, se menționa într-un comunicat.

Bătaie în fața sediului DNA

Rădoi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii DNA, iar la ieșire s-a lăsat cu bătaie. Zeci de sindicaliști l-au așteptat pe șeful lor cu urale. Victimele au fost jurnaliștii aflați la fața locului, care au fost loviți și îmbrânciți.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.