Magistratul de la Tribunalul Giurgiu căruia i-a revenit soluționarea contestației lui Liviu Dragnea împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 de menținere a liderului politic în închisoare a formulat o cerere de abținere. Aceasta a fost admisă de către colegiul instanței. Fostul șef PSD va afla pe 15 iulie dacă va ieși din detenție.

Magistratul de la Giurgiu refuză judecarea eliberării lui Liviu Dragnea

„Solutia pe scurt: În baza art. 68 C. proc. pen., raportat la art. 64 alin.1 lit.f C.proc.pen., admite cererea de abţinere formulată de judecător Lazăr Ana. În baza art. 68 alin.6 C proc. pen. menţine actele şi măsurile dispuse, completul de judecată urmând a fi constituit potrivit dispozițiilor art.110 (5) din R.O.I.I.J.”, se arată în minuta aflată pe portalul instanțelor de judecată.

În data de 21 aprilie 2021, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare condiționată din partea comisiei Penitenciarului Rahova. Fostul lider al PSD a cerut Judecătoriei Sectorului 5 al Capitalei eliberarea condiționată încă din 12 aprilie 2021. Hotărârea a aparținut însă instanței, care a stabilit termenul de soluționare a cererii pe 27 aprilie 2021.

Pe data de 27 aprilie 2021, magistrații Judecătoriei Sectorului 5 al Capitalei au respins cererea fostului șef PSD de eliberare condiționată. Politicianul a fost audiat prin videoconferință în 27 aprilie, invocând faptul că a stat destul timp închis și că s-a reabilitat. Procurorul DNA a solicitat instanței judecătorești prelungirea pedepsei în spatele gratiilor pentru încă șase luni în cazul lui Dragnea. Procurorul a argumentat faptul că omul politic consideră, în continuare, că a fost condamnat politic și că nu acceptă faptul că a încălcat legea.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2021 - 01 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.