Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a declarat, luni, că votul pe care moldovenii l-au dat duminică la alegerile parlamentare anticipate aduce Republica Moldova mult mai aproape de Uniunea Europeană.

"Votul de duminică înseamnă o apropiere mai mare pentru că în contextul geopolitic actual este greu să mai reiei vechea teză cu unirea Basarabiei cu România. O integrare a ambelor ţări în Uniunea Europeană ne-ar aduce aproape de acest vis. Ori votul care s-a dat în Republica Moldova cu siguranţă aduce Moldova mult mai aproape de Uniunea Europeană. Faptul că moldovenii - şi am înţeles chiar cei de etnie rusă şi ucraineană - au dat un vot către drumul european înseamnă foarte mult legat de ceea ce au înţeles oamenii de acolo, legat de parcursul corect al unui popor", a declarat, la TVR 1, Bogdan Gheorghiu.

În acest context, ministrul Culturii a subliniat că Institutul Cultural Român de la Chişinău ar trebui să fie mai activ.

"Am avut câteva întâlniri cu mai multe delegaţii din Republica Moldova şi am aflat cu surprindere că doar 10% din cărţile din bibliotecile de acolo sunt în limba română. Ori, poate cu asta ar trebui noi să începem. Avem un ICR la Chişinău care ar trebui activat mult mai bine decât a fost activat până acum. Avem o nouă putere la Chişinău care a ales acest parcurs pro-european. De-a lungul timpului s-au făcut poduri de flori, dar poate ar trebui să facem şi acea autostradă mult discutată şi, sigur, acele magistrale din zona energetică care cu siguranţă ne-ar conecta pe mai multe zone un pic mai pragmatice, nu doar pe cele care ţin de identitatea noastră comună", a adăugat ministrul Bogdan Gheorghiu. AGERPRES

Retail jobs

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2021 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.