Creşterea economică de 2,9% este datorată în exclusivitate investiţiilor şi nu consumului, ceea ce reprezintă o premieră pentru România, a afirmat vineri premierul Florin Cîţu.

"INS a publicat detalii despre creşterea economică din trimestrul I al anului 2021. Două lucruri importante care arată că am schimbat paradigma, facem reforme, iar creşterea economică este sustenabilă. 1. A scăzut consumul administraţiei publice - în doar şase luni de zile am început să oprim din sifonarea banului public. 2. Creşterea economică de 2,9% este datorată în exclusivitate investiţiilor şi nu consumului. Premieră absolută pentru România!", a scris Cîţu, vineri, pe Facebook.

Premierul susţine că acesta este "doar începutul".

"Ştiu că putem mai mult şi mai repede! De astăzi avem toate pârghiile să accelerăm reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale şi atragerea mai rapidă a fondurilor UE. Comisia Europeană estimează o creştere de 7,4% pentru 2021. Accelerăm ritmul reformelor şi România poate să atingă pentru prima oară o rată a creşterii economice care se scrie din două cifre", a adăugat Florin Cîţu. AGERPRES

Retail jobs


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.