Europarlamentarul Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a reacţionat miercuri seara atât la afirmaţiile lui Ludovic Orban cât şi la cele ale lui Kelemen Hunor, subliniind că nu acceptă "lecţii şi tâfnoşenie demonstrativă de dragul unei bărbăţii politice absolut caraghioase".

"Am o săptămână foarte interesantă, în care am văzut că Ludovic Orban ne contestă apartenenţa la poporul şi la tradiţiile româneşti, în timp ce Kelemen Hunor îmi contestă apartenenţa la coaliţia de guvernare, din cauza unei poziţii la adresa lui Viktor Orban şi a politicii duse de acesta. Regret să spun că sunt complet indiferent cu privire la reacţiile celor doi, pe care vreau să spun că i-am apreciat de-a lungul timpului în calitatea lor de oameni politici. Dar respectul meu are o limită atunci când nu există o oglindire corespunzătoare. Eu nu fac greşeala de a contesta o persoană pentru simplul fapt că uneori are opinii diferite de cele pe care le am eu. Cred că există valoare în poziţii diferite de ale mele, dar nu accept lecţii şi tâfnoşenie demonstrativă de dragul unei bărbăţii politice absolut caraghioase", a scris Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook.

Retail jobs

El admite că Ludovic Orban "a vorbit pentru un anumit public din interiorul PNL pe care îl curtează pentru alegerile interne", iar "în cazul lui Kelemen Hunor e vorba de o declaraţie care se vrea dură ca să dea bine în faţa amicilor de la Budapesta".

"Asta nu e politică, e lipsă de respect faţă de sine şi are consecinţe politice pe care cei doi le vor simţi în timp. Până una alta, problemele dintre noi nu sunt ideologice sau naţionaliste, ci stadiul reformelor aplicate de coaliţia guvernamentală. Or, la acest capitol, amândoi sunt restanţi şi nicio declaraţie războinică nu le ascunde lipsurile. Banii din planul de redresare negociaţi în Parlamentul European sunt destinaţi cetăţenilor, inclusiv celor din Ungaria. Nu am muncit pentru sume care să ajungă în buzunarele camarilei lui Viktor Orban. E atât de simplu, doar să ne dorim să facem diferenţa dintre interesul cetăţenilor şi dorinţele personale ale unor politicieni", mai scrie copreşedintele USR PLUS. AGERPRES

Citeste si:
Cioloș: E timpul să creștem lideri alternativi; onoarea îi cere lui...
Cioloș: E timpul să creștem...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iulie 2021 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.