Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că niciun parlamentar liberal nu va vota moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus

"Le cer pesediştilor să nu se mai implice în campania internă din PNL rostind minciuni despre mine. Niciun parlamentar al PNL nu va vota moţiunea de cenzură. La nivelul coaliţiei s-a hotărât, tocmai ca să nu existe niciun fel de dubiu şi de problemă legată de exercitarea votului, ca parlamentarii din formaţiunile politice din arcul guvernamental să fie prezenţi şi să nu voteze. Obiectivul nostru este acela ca PSD să nu obţină niciun vot în plus faţă de voturile pe care le au parlamentarii PSD şi cei de la AUR, care am înţeles că sprijină moţiunea, mai exact să nu ia niciun vot de la parlamentarii din cadrul coaliţiei de guvernare. (...) A fost o decizie şi o discuţie la nivelul coaliţiei astfel încât, la nivelul coaliţiei, să fie lucrurile foarte clare, că au fost foarte multe minciuni vehiculate de cei de la PSD legate de posibilitatea ca fie parlamentari PNL, fie parlamentari din alte grupuri parlamentare să voteze moţiunea de cenzură. Şi această decizie care s-a luat la nivelul coaliţiei a fost tocmai pentru a arăta foarte clar că această moţiune de cenzură este un balon de săpun şi că nu are nici cea mai mică şansă să treacă", a afirmat Orban la Parlament.

El a susţinut că PSD este "principalul inamic" al dezvoltării.

"În ceea ce mă priveşte pe mine, consider o jignire declaraţiile liderilor PSD prin care au lansat aluzii că eu aş putea vreodată să cer vreunui parlamentar PNL să voteze o moţiune de cenzură a PSD. Ca preşedinte al PNL, am fost singurul lider al unei formaţiuni politice de dreapta de Opoziţie care a dărâmat în 31 de ani de democraţie un Guvern al PSD, sau FDSN sau PDSR. Sunt singurul membru al PNL, al delegaţiei permanente, care a votat împotriva USL şi care a acţionat ca nefăcând parte din USL în cei doi ani de zile în care PNL a fost în combinaţie cu PSD. Consider că principalul inamic al dezvoltării României este fostul partid comunist, care a avut tot felul de avataruri indiferent cum s-a numit el FSN, FDSN, PDSR, PSD", a spus preşedintele PNL.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

El şi-a exprimat încrederea că parlamentarii USR-PLUS nu vor vota moţiunea de cenzură.

"Am încredere în parlamentarii USR că nu vor vota moţiunea de cenzură", a declarat Orban. AGERPRES.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.