Modelul de guvernare al coaliţiei PNL-USR-UDMR ajută economic alte state şi nu România, în condiţiile în care 1.500 de euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al ţării din faptul că importurile sunt mai mari decât exporturile, afirmă social-democraţii, care susţin că actualul Guvern trebuie să cadă la moţiunea de cenzură ce va fi supusă la vot săptămâna viitoare.

PSD: Guvernul Cîțu trebuie să plece

"Pe timpul guvernării PSD, România avea a patra cea mai mică datorie guvernamentală netă din UE, de 34,6% în PIB. În condiţiile în care guvernarea PSD a lăsat şi o rezervă financiară în Trezorerie de 5,2 miliarde euro. Cu toate acestea, în guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR viitorul economic şi social al României a fost amanetat! E adevărat, modelul PNL-USR-UDMR ajută economic alte state, nu România! 1500 euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al ţării. Asta înseamnă importuri mai mari decât exporturile în fiecare zi a guvernării Cîţu. Astfel, românii subvenţionează producţia şi locurile de muncă din alte state, de unde importăm masiv. Din nou, ZERO soluţii din partea guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR pentru a diminua acest dezechilibru grav, care ne îngroapă economia. Şi pentru aceasta, Guvernul Cîţu trebuie să plece!", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Plenul Parlamentului se va reuni marți, 29 iunie, pentru dezbaterea şi supunerea la vot a moţiunii de cenzură depuse de parlamentarii PSD, după cum a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîțu a fost citit miercuri, 23 iunie, în plenul reunit al Parlamentului de liderul grupului senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu.

Moţiunea de cenzură este intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu", iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR "conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare". AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.