Premierul Florin Cîţu a anunţat sâmbătă că strategia în ceea ce priveşte investiţiile străine va fi schimbată: „Devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiţii pe piaţa internaţională”.

„Am transmis un mesaj clar investitorilor germani: acesta este Guvernul care va face reforme în Romania! În ceea ce priveşte investiţiile străine schimbam strategia şi devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiţii pe piaţa internaţională pentru că doar prin acumulare de tehnologie şi know-how putem să accelerăm ritmul dezvoltării”, a scris sâmbătă pe Facebook premierul Florin Cîţu.

Conform acestuia, relaţia economică dintre România şi Germania este puternică şi „vrem ca aceasta să devină şi mai puternică”.

„Strategia pe care ne-am propus-o este de a creşte progresiv alocările în direcţia dezvoltării economice. (...) Vom fi predictibili în orice decizie pe care o vom lua şi ne vom respecta promisiunea pe care am făcut-o la preluarea mandatului, de a nu introduce taxe noi, iar acest lucru se reflectă inclusiv în PNRR. Avem perspectiva celor 76 de miliarde de euro de care România va beneficia şi 15 de miliarde euro anual, prin investiţii guvernamentale. Ne vom concentra să cheltuim eficient aceşti bani. Doar dacă cheltuim aceşti bani eficient avem garanţia unei creşteri economice sustenabile pe termen lung”, a mai scris şeful Guvernului pe pagina de socializare.

Retail jobs

Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.