Preşedintele Consiliului Legislativ, Florin Iordache, a afirmat vineri că iniţiativa Guvernului de a majora alocaţiile de stat pentru copii din 2022 este „neconstituţională şi nelegală", motiv pentru care avizul instituţiei pe care o conduce este unul negativ.

„Iniţiativa, aşa cum ne-a fost transmisă, din punctul nostru de vedere, este şi neconstituţională, şi nelegală. Ar lua foarte mult să vă dezvolt (...) Pe site-ul nostru vedeţi motivarea. (...) Dacă la prima încercare, pe care Guvernul a făcut-o, legea a fost şi neconstituţională, şi nelegală şi nu au ţinut cont de avizul nostru, nu puteam să venim a doua oară cu un astfel de aviz (n.r. - favorabil). Repet, legea este la fel de neconstituţională şi nelegală ca prima dată. De aceea am venit cu acest aviz negativ", a afirmat Iordache la Parlament.

Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023, a anunţat, joi, premierul Florin Cîţu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.