Senatoarea Diana Șoșoacă e convinsă că din ce în ce mai multe țări vor părăsi UE după ce ieri a fost adoptat Raportul Matic, care prevede că bărbații pot naște copii, dar și că avortul nu poate fi interzis, el fiind un drept fundamental.

„Îmi este din ce in ce mai clar ca UE s-a îndepărtat total de ceea ce a vrut sa fie la infiintare! Cred ca din ce in ce mai multe state "normale la cap" vor incepe procedura de iesire din UE!

Ceea ce s-a intamplat ieri in PE ESTE INACCEPTABIL! VA TREBUI SA LUPTAM LA PROPRIU IMPOTRIVA ACESTOR INCALCARI FLAGRANTE ALE DREPTURILOR OMULUI SI MORALITĂȚII!", scrie Șoșoacă pe Facebook.

Raportul Matic prevede că și bărbații pot naște și că avortul e drept fundamental al omului. Este vorba “de un pilon fundamental al drepturilor femeilor şi al egalităţii de gen”, care “nu poate fi în niciun fel redus sau retras”, insistă rezoluţia, adoptată cu 378 de voturi ‘pentru’, 255 ‘împotrivă’ şi 42 de abţineri.

Pentru raportul care este intens contestat de Biserica Catolică au votat: Dacian Cioloș, Nicolae Ștefănuță, Vlad-Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Alin Mituță, Ramona Strungariu și Nicolae Ștefănuță, toți membri ai USR-PLUS, din grupul Renew.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.