Parlamentarii PSD au depus astăzi în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu.

PSD a depus moțiunea de cenzură

Moţiunea este intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu", iar în textul acesteia social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR "conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare".

PSD a adus un rând de acuzații actualului Guvern pentru reformele și modul de conducere.

"Am depus moţiunea de cenzură şi din start vreau să mulţumim partenerilor sociali, sindicatelor, IMM-urilor, patronatelor, care au contribuit cu propuneri la textul moţiunii şi pe care noi le-am acceptat şi le-am inclus în moţiune. Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti. PNRR este un dezastru. Au fost îngheţate pensiile, au fost îngheţate salariile, au fost îngheţate alocaţiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela lor politică", a spus prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu la Palatul Parlamentului.

Retail jobs

Moțiune împotriva actualului Guvern

El a adăugat că speră ca printre cei care votează moţiunea de cenzură să se găsească şi parlamentari ai actualei coaliţii guvernamentale.

Grindeanu a precizat că faptul că parlamentarii PNL au decis deja să părăsească sala de plen în momentul votului la moţiunea de cenzură "denotă o teamă" a conducerii liberale, "o teamă inclusiv faţă de propriii parlamentari", potrivit Agerpres.

"Eu aş face un apel la ei, să facă ceea ce e corect pentru România, şi anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant şi care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă, că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă", a afirmat acesta.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Iunie 2021 - 10 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.