Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat marţi că în cazul în care se realizează modificări ale legislaţiei privind plagiatul, e important să se asigure o corectă verificare a lucrărilor de doctorat.

El a precizat că în cadrul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS a fost abordat subiectul reglementării plagiatului.

„Am fost consecvenţi pe acest mesaj dintotdeauna. E necesar ca în cazul în care se realizează modificări pe ceea ce înseamnă legislaţia privind plagiatul, aceasta să rămână un instrument funcţional şi un instrument care să asigure o corectă şi o reală verificare a lucrărilor de doctorat, astfel încât plagiatul să fie sancţionat acolo unde el există, cu şanse minime de scăpare. Tocmai de aceea rămânem foarte atenţi şi foarte preocupaţi de acest subiect. Miza unei reglementări stabile şi funcţionale e foarte importantă şi colegii noştri sunt foarte deschişi pentru o eventuală - dacă se va considera necesară - îmbunătăţire a legislaţiei", a arătat Barna într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.