Deputatul PNL Florin Roman a susţinut luni că preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a "trădat" pe primarii liberali la negocierile privind formarea coaliţiei şi a Guvernului.

Deputatul PNL Florin Roman: Cred că Ludovic Orban i-a trădat pe primari

„Eu nu-i reproşez decât ceea ce am spus public până acum. Din punctul meu de vedere, faptul că am avut un eşec al negocierilor în formarea Guvernului, în sensul că PNL nu a tras niciunul dintre cei patru aşi în timp ce domnia sa a ajuns la Camera Deputaţilor. Noi vorbind în campania electorală despre dezvoltarea României. Am pus întrebarea: cum poţi să faci dezvoltarea României dacă nu ai reprezentanţi în acele ministere? Şi aici vorbim de Ministerul Transporturilor, de Ministerul Dezvoltării, Ministerul Fondurilor Europene, de niciun cuvânt de spus - decât, aşa, adiţional pe PNRR - în condiţiile în care PNL are 1.300 de primari", a spus Roman după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă Ludovic Orban a sacrificat aceste ministere în schimbul funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor, el a răspuns: "Eu am afirmat că acest lucru este foarte rău pentru primarii PNL, care sunt puşi în situaţia de a nu avea susţinere guvernamentală aşa cum ne-am dorit pe proiectele de dezvoltare locală".

"Eu cred că i-a trădat pe primari", a mai spus deputatul liberal.

Chestionat şi dacă după congresul PNL ar trebui să se renegocieze ministerele, el a afirmat că este un lucru aproape imposibil. Nu a dorit să vorbească despre discursul pe care l-a avut în interiorul şedinţei Biroului Executiv al PNL. "Tot ce am avut de spus am spus în interiorul partidului, aşa cum fac de fiecare dată", a spus Roman. El a arătat că nu a folosit cuvântul 'lichea', ci că a citat din ceea ce a spus Antonel Tănase, pe care a arătat că l-a criticat.

"Mi-a spus că a fost o exprimare nefericită, că de fapt s-a adresat unui coleg din acea imagine şi nu tuturor. I-am spus că indiferent ce ar fi, asemenea lucruri nu se fac", a afirmat Roman. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iunie 2021 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.