Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, vineri, că evaluează situaţia din Sectorul 1, unde s-a suspendat activitatea de colectare a gunoiului de către compania Romprest şi Primăria solicită declararea stării de alertă, urmând să se consulte şi cu autorităţile sanitare şi de mediu.

Prefectul Capitalei, după cererea lui Clotilde Armand de a declara stare de alertă în Sectorul 1

"Evaluăm situaţia, mă voi consulta şi cu autorităţile sanitare şi de mediu şi vom analiza şi documentaţia pe care Primăria Sectorului 1 ne-o trimite şi apoi vom avea un răspuns", a transmis Stoica, într-o declaraţie de presă.

El a menţionat că va convoca vineri consultări pe această temă. Primarul Clotilde Armand a cerut Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Capitalei o adresă prin care să declare "starea de alertă" din cauza situaţiei sanitare din Sectorul 1 cauzată de suspendarea colectării gunoiului de Romprest.

"Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1", a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.