Politica 31 Mai 2021 12:40

Este obligatoriu să încercăm să ajungem în fiecare comună, în fiecare localitate, altfel nu vom reuși să creștem gradul de vaccinare, spune vicepremierul Kelemen Hunor, care afirmă că ar trebui făcută o campanie mult mai agresivă.

Vicepremierul a declarat că noua campanie de informare pro-vaccinare lansată recent de Guvern va duce la creșterea gradului de imunizare a populației

„Eu aștept să încercăm să creștem dorința de vaccinare. Nu va fi ușor, dar trebuie să mergem dincolo de această campanie de informare cu vaccinul, cu medici, spre mediul rural. Vedem că în mediul rural lucrurile stau un pic diferit. Prin Facebook nu vom reuși să ajungem la acești oameni, e obligatoriu să încercăm, logistic trebuie o organizare bună, să ajungem în fiecare comună, în fiecare localitate, altfel nu vom reuși să creștem gradul de vaccinare. Eu aș merge mai departe, nu am discutat în coaliție, nu am discutat în Guvern, ar trebui poate o campanie nu numai pe Facebook, dar și în radio și în televiziuni, o campanie mult mai agresivă, între ghilimele. Cei din mediul rural nu se uită la Facebook, nu urmăresc politicienii, nu urmăresc nici pe cei care au o anumită influență în mediul urban, în bula lor. Deci eu aș merge și aș prefera să găsim o soluție să facem și o campanie inclusiv prin televiziunile și radiourile comerciale private”, spune la RFI Kelemen Hunor despre noua campanie de informare pro-vaccinare.

Retail jobs

Întrebat dacă nu ar fi fost mai utile asemenea mesaje la începutul campaniei de vaccinare, vicepremierul afirmă: „Da, aveți dreptate și despre acest lucru vorbeam și eu. În acest moment, degeaba repetăm în bula noastră mesajele, că aceste mesaje nu vor ajunge la cei care probabil că nu sunt sceptici, eventual au niște rețineri, dar pur și simplu, în mediul rural, aceste mesaje nu ajung la oameni. De aceea, trebuie găsite și alte soluții, trebuie găsită și altă modalitate și trebuie să mergi cu vaccinul la om, nu trebuie să aștepți să vină omul la tine, să se vaccineze”, conchide Kelemen Hunor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.