Politica 24 Mai 2021 15:22

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat că își dorește o creștere a pensiilor, dar ea trebuie să aibă la bază o creștere economică serioasă.

„Deocamdată se lucrează la reforma pensiilor. Obiectivul principal al reformei pensiilor este acela de a elimina inechitățile prezente actualmente în sistemul de pensii din România.

La contribuții egale de exemplu, dacă un om s-a pensionat în 1998 are o pensie mai mică decât un om care s-a pensionat în 2020. Unul dintre principalele obiective pe care le avem prin reforma pensiilor este să facem dreptate pentru pensionari.

La contribuție egală, la condiții de vechime, pensia trebuie să fie similară. Evident este vorba și despre un mecanism de indexare care să cuprindă acoperirea de 100% a ratei inflației și participarea la creșterea economică prin creșterea punctului de pensie. Sunt și alte elemente care sunt în lucru.

Noi am crescut pensiile cu 14% în an de criză economică, când doar Germania și-a mai permis creșterea pensiilor. Sigur că ne dorim să creștem pensiile în continuare, dar creșterea trebuie să aibă la bază o creștere economică serioasă”, a declarat Ludovic Orban, după vizita la șantierul sălii polivalente din Pitești.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Mai 2021 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.