Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că săptămânile următoare în forurile formaţiunii PSD va fi adoptat un guvern din umbră.

Întrebat la Antena 3 care au fost greşelile PSD în ultima perioadă, Ciolacu şi-a exprimat regretul legat de faptul că nu a fost aprobată mai repede componenţa acestui guvern din umbră.

„Poate ar fi trebuit să comunicăm mai bine, poate ar fi trebuit să scoatem acest guvern din umbră, pe care în următoarele săptămâni o să îl aprobăm în forurile partidului. (...) Vom face un 'shadow cabinet', cum se face în toată lumea civilizată şi fiecare ministru va fi flancat de către un eventual ministru al PSD", a precizat liderul social-democrat.

Chestionat cine va fi premierul acestui cabinet din umbră, Ciolacu a replicat că există mai multe variante. Pe de altă parte, el a reamintit că, potrivit ultimei decizii adoptate în cadrul partidului, propunerea de prim-ministru PSD este Alexandru Rafila.

„Este domnul doctor Alexandru Rafila. Nu am luat altă decizie în acest moment. (...) Dacă va trece moţiunea de cenzură, o să încercăm să creăm o majoritate. Primul ministru - există o singură decizie în acest moment, în interiorul PSD. Domnul Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Să ajungem în acel moment. Este pentru prima oară, în 30 de ani, când după numai cinci luni de la alegeri generale se vorbeşte de căderea unui guvern", a mai precizat el.

Ciolacu a declarat că moţiunea de cenzură va fi înaintată imediat după depunerea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Este evident că românii au nevoie de un plan de ţară. Noi vom veni cu aşa ceva. Este evident că sunt dezamăgiţi de actuala guvernare. Nu e o catastrofă să facem alegeri anticipate în România. Dimpotrivă. (...) (Moţiunea de cenzură va fi depusă - n.r.) imediat după ce se termină cu Planul Naţional de Redresare Rezilienţă. Vom intra în tot calendarul pentru această sesiune", a spus el, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2021 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.