Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că principala greşeală a actualei guvernări este lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte destinaţia împrumuturilor şi abordarea bugetară de anul acesta.

„În primul rând, infuzia de capital. Nu am aflat nici până acum unde s-au dus împrumuturile şi acest deficit de aproape 10% din bugetul de stat. A doua (greşeală a guvernării - n.r.), abordarea bugetară de anul acesta. Ai îngheţat toate veniturile, deci nu mai există cerere, scade automat şi oferta, neexistând bani, constatăm că am ajuns, în aprilie, la 3,24 inflaţie (...), deci puterea de cumpărare a românilor scade vertiginos", a afirmat Ciolacu la Antena 3.

O altă greşeală pe care liderul PSD o impută alianţei de guvernare este modul în care se face vaccinarea anti-Covid.

„În zona de vaccinare, în această luptă cu Covid-ul, nu poţi să nu faci parteneriat atât cu românii, cât şi cu administraţiile locale. Toate centrele de vaccinare nu sunt făcute de Cîţu sau de Orban, nu-i nimic făcut de ei, toate sunt făcute de către administraţiile locale, indiferent de culoarea politică. Ei doar vin şi dau veştile bune. Nu a existat clar cineva să spună paşii. Neaccesul la bolnavii cronici la spitale ne-a dus pe locul zece în lume la mortalitate. Explicaţia e clară: au murit oameni cu zile, oameni care nu au mai avut acces la sistemul sanitar", a conchis liderul PSD, potrivit AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Mai 2021 - 09 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.