Politica 15 Mai 2021 13:06 de Lorena Martin

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, afirmă că nu va sprijini derogări sau tratamente speciale pentru Ministerul Muncii, dar va milita pentru recompensarea muncii de calitate.

Raluca Turcan a participat vineri, la Sibiu, la Consiliul Naţional al Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii.

„Mă preocupă în mod deosebit, mai ales în condiţiile eforturilor majore pe care le fac colegii mei din instituţiile Ministerului Muncii în această perioadă, ca dialogul cu sindicatele să fie continuu şi - foarte important! - corect. Am transmis astăzi, încă o dată, hotărârea mea de a recunoaşte meritele acelora (nu puţini!) care performează în instituţiile noastre, în casele de pensii, în agenţii şi la minister, de a-i motiva pe viitor şi de a aplica principiul echităţii pe care îl susţin public, în primul rând în interiorul Ministerului Muncii. Ştiu că volumul de muncă şi responsabilităţile sunt enorme, însă valorile pe care le promovăm trebuie să fie înţelese şi implimentate în instituţiile noastre înainte de toate. Le-am comunicat colegilor din sindicate - chiar dacă nu a fost o veste bună - că nu voi sprijini derogări sau tratamente speciale pentru Ministerul Muncii în raport cu altele, dar că voi milita în continuare pentru recompensarea muncii de calitate", a scris ministrul pe pagina sa de socializare.

Retail jobs

Ea a subliniat că cele patru direcţii de bază pe care le urmăreşte ca ministru, respectiv reforma sistemului de pensii, reforma salarizării, reforma asistenţei sociale şi creşterea ocupării forţei de muncă pot produce efectele aşteptate la nivelul societăţii româneşti doar dacă sunt rezultatul implicării profesioniştilor.

„Mă bucură să ştiu că sindicatele noastre susţin interesul public prin apărarea intereselor corecte ale angajaţilor şi sper, inclusiv după întâlnirea de azi, că vom parcurge cu succes, împreună, drumul reformelor", a mai scris Raluca Turcan pe reţeaua de socializare, potrivit AGERPRES.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Mai 2021 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.