Politica 15 Mai 2021 12:26 de Lorena Martin

Partidul Social Democrat vrea ca salariul minim pe economie să fie acordat doar pentru angajații care nu ai nicio calificare, iar pentru îndeplinirea acestui obiectiv PSD va iniția un proiect de lege.

„Avem în acest moment peste 1,7 milioane de persoane salarizate la nivel de salariu minim în România, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din totalul de angajați din țara noastră. Împreună, astăzi și zilele trecute, cu specialiștii partidului, am făcut o analiză și am constatat că peste 80% din acești oameni au cel puțin o calificare. Este inadmisibil într-o țară europeană să avem medici, ingineri, maiștri, constructori, șoferi profesioniști, directori, până la urmă, în sistemul privat plătiți cu salariul minim. Vă dau un exemplu: actualul ministru al Sănătății era plătit cu salariul minim la clinica medicală pe care o deține. Acest lucru este inadmisibil. Noi credem că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecție socială valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au niciun fel de calificare”, a precizat Grindeanu.

Grindeanu a precizat că va fi discutat cu partenerii sociali și va fi depus în Parlament în cel mai scurt timp.

„PSD va veni cu un proiect de lege în Parlament prin care vom modifica Codul Muncii cu privire la salariul minim și propunem, 1) salariul minim se acordă doar pentru persoanele și posturile care nu necesită sau nu au vreo calificare. 2) salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12-24 de luni. 3) în perioada acordării salariului minim unui angajat, antreprenorul să beneficieze de vouchere pentru formare profesională acordate de stat prin care să califice personalul angajat, iar la finalul acestei angajări să crească nivelul de salarizare în conformitate cu elementele concurențiale din piața muncii. 4) o analiză a sistemului de taxare a muncii pentru venituri mici, plecând de la obiectivul de a crește nivelul deducerilor pentru familiile care au copii, dar și la nivelul contribuțiilor CAS și CASS, dar aici trebuie să fim atenți să nu generăm sărăcie viitoare pentru persoanele care temporar sunt angajate cu salariul minim”, a mai precizat prim-vicepreședintele PSD, potrivit Digi24.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Mai 2021 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.