Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, întrebat dacă România se va alătura demersului de a da în judecată compania AstraZeneca pentru întârzierea livrării vaccinurilor în UE, că este „dezamăgitor" că furnizorul nu a respectat contractul şi „lucrurile nu pot fi trecute cu vederea pur şi simplu".

Despre AstraZenaca, contractele au fost făcute de Comisie şi, în consecinţă, vom vedea cum se poate structura cel mai bine acest demers. Este evident dezamăgitor că s-a făcut o contractare care nu a fost respectată de furnizor, lucrurile nu pot fi trecute cu vederea pur şi simplu", a afirmat Iohannis, întrebat dacă România se va alătura grupului de ţări care dau în judecată compania AstraZeneca pentru întârzierea livrărilor vaccinului în UE.

Comisia Europeană se pregăteşte să deschidă un proces împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, a relatat miercuri seară publicaţia Politico, citând cinci diplomaţi din UE, rămaşi sub protecţia anonimatului, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Aprilie 2021 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.