Marcel Ciolacu a declarat luni noapte că Daniel Tudorache a câștigat alegerile de la Sectorul 1, iar Clotilde Armand trebuie să își dea demisia.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că reprezentanţii coaliţiei de guvernare vor desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie pentru ca aceasta să nu finalizeze ancheta cu privire la alegerea primarului de la Sectorul 1, adăugând că în urma renumărării voturilor a reieşit că Daniel Tudorache a câştigat alegerile.

„Au cerut desfiinţarea SIIJ. Au ieşit magistraţii şi au spus că e cea mai mare prostie această desfiinţare a SIIJ. A boicotat-o şi domnul Predoiu şi actualul ministru, să nu funcţioneze, ca să demonstreze că nu are eficienţă. După ce magistraţii, CSM, au dat un aviz negativ, domnul ministru a zis că va apela la Comisia de la Veneţia, aşteaptă răspuns de la Comisia de la Veneţia. După două săptămâni domnul ministru a zis - mergem cu iniţiativa în Parlament pe repede înainte, nu mai aşteptăm avizul Comisiei de la Veneţia. Ce aflăm în seara asta? Ancheta de la SIIJ, pentru că şeful biroului electoral de sector era un magistrat şi ancheta e dusă de către SIIJ, aflăm că de fapt doamna Clotilde a pierdut alegerile. Mai sunt 220 de saci de numărat, dar trendul electoral este unul foarte clar, domnul Tudorache a câştigat alegerile şi atunci, în momentul în care se desfiinţează SIIJ, se desfiinţează şi această anchetă”, a spus Ciolacu la TVR1.

El a adăugat că PSD va strânge semnături pentru organizarea unui referendum şi pentru organizarea de alegeri la Sectorul 1.

„Presupun că doamna Clotilde nu e bolşevică, ca pe timpul lui Stalin, nu contează cine votează, contează cine numără, îşi va da demisia. Va pleca. SIIJ nu se va desfiinţa până ancheta va fi finalizată”, a afirmat el.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.