Documentul care a fost înregistrat la Ministerul Sănătăţii, prin care s-a înfiinţat grupul de lucru pentru raportarea deceselor Covid de la Ministerul Sănătăţii, „arată ca un fals în acte”, a spus prim-ministrul Florin Cîţu. Premierul spune că este în desfăşurare o investigaţie la Ministerul Sănătăţii în acest moment pentru a se ajunge la o concluzie.

„Investigăm, vedem ce se întâmplă. Nu aş fi ştiut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spaţiul public ca o dovadă a existenţei unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigaţii în detaliu şi am descoperit că există acest document care arată ca un fals în acte. Un document a fost înregistrat după ce a fost creat.

Acolo sunt mai multe lucruri – un secretar de stat care nu ştie legislaţia în vigoare – sunt mai multe lucruri acolo, dar le investigăm pe toate şi, ca de fiecare dată, vom avea o concluzie şi o prezentăm public.

Văd că aveţi surse foarte bune şi aţi aflat ceea ce am aflat şi eu astăzi, acea problemă cu înregistrarea cu acelaşi număr pentru două documente. Arată ca un fals în acte, dar nu pot să mă pronunţ. Poate să fie şi o greşeală, eu sunt gata să admit că ar putea fi şi o greşeală, dar fără o analiză să vedem cine a înregistrat, când a înregistrat, cum a înregistrat, nu are sens să discutăm.

Dacă ar fi existat acest grup de lucru, l-aş fi pus la lucru. De asta am cerut sâmbătă, dacă există acest grup de lucru să mi se dea un raport a ceea ce a făcut până acum ca să ştim de unde pornim. Dacă nu există, facem unul! Nu am o miză în a crea un grup de lucru.

Şi nu înţeleg astfel de acţiuni care aruncă chestii pe surse... Cea mai ciudată a fost acea coală de hârtie care ar fi venit la premierul României, pe care nu scrie de unde e, de la cine ş.a.m.d. Ca şi cum în România aşa s-ar face lucrurile, iar premierul primeşte o coală de hârtie şi semnează apoi pe ea „am primit”, fără să-l intereseze de unde e... Asta este problema. Să crezi, să presupui că premierul României îşi va pune semnătura pe o coală de hârtie care vine din neant.

(...) Eu nu primesc documente personal, există filtre până ajung documentele la mine şi există proceduri, ele trebuie să fie prezentate într-o anumită formă, mai ales dacă scrie «Confidenţial» pe ele”, a spus premierul Florin Cîţu, la Digi24.

Citeste si:
Epidemie de rujeolă la nivel național! Măsurile impuse pentru...
Epidemie de rujeolă la nivel...

Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Aprilie 2021 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.