Vicepremierul Dan Barna a criticat decizia PSD de a se retrage din Biroul Permanent în momentul în care s-a discutat situația senatoarei Diana Șocoacă, acuzată de insigare la ură.

Este, din păcate, confirmarea faptului că cei de la AUR sunt cultivaţi şi antrenaţi la vestiarele PSD”, a spus Dan Barna.

Vicepremierul susține că sancționarea Dianei Șoșoacă este un lucru normal, care trebuie să arate că există o limită, astfel încât aceste comportamente să nu se mai repete.

În realitate, vedem asta şi în Camera Deputaţilor, evident că e la fel şi în Senat, PSD-ul îi cultivă şi îi întreţine pe cei de la AUR şi iată că vedem că cei de la AUR au mers chiar dincolo de ceea ce presupun că le-o fi spus la vestiare PSD-ul, ca să rămân în această metaforă. Da, sancţionarea doamnei Şoşoacă este un lucru firesc, este un lucru normal şi este un lucru care trebuie să arate că există o limită. Ai dezbatere politică, ai puncte de vedere faţă de o lege, faţă de alta. În momentul însă în care în spaţiul public, pe stradă sau în Parlament, proliferezi, rostogoleşti mesaje de tip fascist, mesaje care provoacă la ură, la discriminare explicită, la încurajarea nerespectării legii trebuie să existe o sancţiune, pentru că altfel intrăm în aceeaşi logică a ridicatului din umeri, aceeaşi logică a uitatului în altă parte şi spunem: uite ce grozăvii spun ăştia, nu contează, aşa e la noi”, a explicat Dan Barna, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2021 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.