Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a arătat extrem de îngrijorată de faptul că sărăcia în muncă și prin muncă a ajuns la un procent de 15%, iar mulți oameni muncesc de dimineață până seara și nu le ajung banii.

Aceasta susține că, în România, numărul oamenilor care muncesc, dar sunt în situație de sărăcie, este aproape dublu față de media europeană.

Dacă media europeană a sărăciei în muncă este aproximativ 8,2%, în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15% ceea ce înseamnă că sunt foarte mulţi care muncesc de dimineaţă până seară şi nu le ajung banii şi atunci nici cei care se află în sistem de asistenţă socială nu sunt impulsionaţi să iasă din asistenţa socială şi să intre în muncă”, a declarat Raluca Turcan la Digi 24.

Ministrul Muncii este îngrijorat și de salariile foarte mici din mediul privat, pe care le primesc aproximativ 1.200.000 de români, și care sunt echivalente salariului minim pe economie.

Turcan a precizat că, la momentul actual, Executivul plătește șomajul tehnic pentru aproximativ 55.000 de angajați care activează în domenii afectate de criza provocată de coronavirus. Efortul bugetar se ridică la 84 milioane de lei.

Trăgând o linie, din momentul declanşării stării de urgenţă, am salvat aproximativ 1,2 milioane de locuri de muncă prin şomajul tehnic. Acestora li se adaugă şomerii indemnizaţi care sunt în sistemul de şomaj”, a mai spus Raluca Turcan, potrivit site-ului adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2021 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.