Raed Arafat ar putea pierde funcţia de secretar de stat în cadrul MAI, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Liberalul Radu Carp, fost secretar executiv al PNL şi fost preşedinte al PNL Sector 4, lansează un scenariu neaşteptat: înlocuirea lui Arafat.

„Este pentru prima data cand Valeriu Gheorghita a oferit public date gresite despre imunizare, in aceasta seara la Digi 24: Romania nu a imunizat 15% din populatie, ci 6,2%, respectiv 12,4% doar cu prima doza.

De fapt, daca realizez o panorama a declaratiilor oficiale din ultima vreme, observ doar numere brute, rar procente din populatia totala, iar cand se dau procente se face deseori confuzia intre imunizarea partiala cu o doza si totala cu doua doze.

6,2% din populatie imunizata este inca mult sub capacitatea de vaccinare a Romaniei.

De ce este important sa i se atraga atentia domnului Gheorghita sa foloseasca datele oficiale, cele ale ECDC? Foarte posibil ca domnia sa ii ia locul lui Raed Arafat la conducerea DSU si ar fi ingrijorator daca din aceasta pozitie s-ar transmite date care nu corespund adevarului", scrie Radu Carp pe Facebook.

Raed Arafat, fondatorul SMURD, este în guvern din 2007, fiind pe rând subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, ministru interimar la Sănătate, secretar de stat la acelaşi minister şi secretar de stat la MAI, şef al DSU. Arafat a intrat în conflict cu Traian Băsescu în 2012, pe fondul discuţiilor despre privatizare în sănătate, conflictul fiind scânteia care a dus la proteste de stradă şi demisia Guvernului Boc. În ultimul an, pe fondul restricţiilor din pandemie, Raed Arafat şi-a pierdut mult din popularitate, şeful DSU ajungând să „deconteze" multe dintre deciziile nepopulare luate de guvern.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2021 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.