Președintele Klaus Iohannis a spus despre protestele din țară că sunt „firești și legitime”, însă nu este de acord cu manifestările violente, extremismul și xenofobia. Acesta a ținut să precizeze însă că singurele modalități prin care putem reveni la viața normală sunt vaccinarea și respectarea normelor sanitare.

Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale. Sunt însă intolerabile și complet de neacceptat manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor!”, a scris pe pagina sa de Facebook Klaus Iohannis.

Președintele condamnă însă încercările de politizare a protestelor „pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului”.

Temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt îndreptățite, dar ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România”, a mai afirmat Iohannis.

Totodată, Klaus Iohannis susține că singurele soluții pentru a putea reveni la normalitate sunt vaccinarea și respectarea normelor sanitare.

Țara noastră a reușit până acum să depășească momentele critice ale pandemiei tocmai pentru că cetățenii, în marea lor majoritate, au înțeles necesitatea măsurilor, le acceptă, le respectă și le mulțumesc pentru asta. Singurele căi prin care vom putea să ne recăpătăm normalitatea sunt vaccinarea și măsurile menite să stopeze mobilitatea și aglomerările”, a conchis președintele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2021 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.