Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură în actuala sesiune parlamentară spunând despre Guvern că „nu mai reprezintă voinţa poporului".

Vom încerca să strângem cât mai multe semnături. Ar fi o premieră în politica românească, după şase luni de la alegeri, să pice un guvern. De obicei pică la sfârşitul mandatului, dar începe să se creeze o masă critică. De la fiecare moţiune simplă depusă pe fiecare ministru, se strâng mai multe voturi, când vine votul final", a afirmat liderul social-democrat, la Prima TV.

Întrebat dacă ia în vedere o eventuală guvernare PSD-AUR, Ciolacu a răspuns: „Dacă ne-am fi dorit acest lucru, am fi putut să forţăm. Majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi. Dacă ne-am fi dorit de la început, am fi făcut anumite demersuri, să încercăm crearea acestei majorităţi. Nu am încercat acest lucru".

Totodată, a afirmat că are în vedere un eventual guvern PSD cu un program negociat cu partenerii de coaliţie.

Eu mi-aş dori să ajungem la putere după ce negociem cu viitorii parteneri un program de guvernare şi priorităţile în care trebuie să se încadreze România şi un Guvern normal", a precizat el, adăugând că nu exclude varianta alegerilor anticipate.

Ciolacu susţine că „dacă mâine ar fi alegeri, Parlamentul ar avea cu totul şi cu totul altă structură".

După 90 de zile de la alegeri îl anunţ pe domnul preşedinte Klaus Iohannis că în acest moment Parlamentul nu mai reprezintă voinţa poporului", a spus preşedintele PSD, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Martie 2021 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.