Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, a demisionat din funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. Acesta a povestit experiența sa și a explicat de ce a luat această decizie.

Ieri mi-am înaintat demisia din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii (poziţie neplătită). Experienţa mea a fost una amară - am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori şi am propus sugestii, idei şi articole ştiinţifice (nesolicitate) către minister cu o frecvenţă de una pe zi (la început) şi apoi câte una la 2 - 3 zile (probabil că aşteptările mele au fost nerealiste). Am crezut că voi putea ajuta, dar am descoperit că funcţia a fost literal una onorifică - echipa din minister este mult prea prinsă ca să utilizeze experienţa consilierilor (aceasta a fost situaţia în cazul meu) Nu consider că este cazul să rămân într-o funcţie (chiar şi una onorifică) dacă mă simt inutil", a scris Răzvan Cherecheş pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că nu mai are răbdare şi consideră că trebuie să îşi expună liber opiniile ştiinţifice din poziţia de profesor universitar.

Cele patru aspecte pe care le-am semnalat de multiple ori ca fiind prioritare au fost: testarea - nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situaţiei), comunicarea - reactivă şi cu frecvenţă redusă (teoriile conspiraţiei proliferează, ambiguitatea şi incertitudinea au crescut), raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres - un efort susţinut şi suplimentar este necesar în continuare, Institutul Naţional de Sănătate Publică - nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi şi suport pentru practică). Adevărul este că nu mai am răbdare - trăim vremuri de criză în care comunicarea Ministerului Sănătăţii cu populaţia trebuie să se întâmple zilnic! Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autorităţile! Consider că trebuie să îmi expun liber opiniile ştiinţifice, din poziţia de profesor universitar. Rămân deschis să ajut voluntar oricui doreşte să îşi fundamenteze deciziile pe dovezi ştiinţifice (indiferent de culoare politică)", precizează Răzvan Cherecheş în postarea sa.

Citeste si:
Relaxarea anunţată de Cîţu, anulată de fostul consilier al lui...
Relaxarea anunţată de Cîţu a...


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Martie 2021 - 07 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.