Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat că implicarea celor din armată în campania de vaccinare a garantat faptul că întreg procesul a mers bine, în caz contrar DSP-urile nu s-ar fi descurcat.

„Eu cred că în cazul în care nu s-ar fi implicat armata în organizarea centrelor de vaccinare şi ar fi lăsat totul pe DSP-uri, vaccinarea ar fi fost un fiasco”, a declarat Rareş Bogdan, în cadrul unui interviu pentru Prima TV.

Prim-vicepreşedintele PNL a aruncat săgeţi şi către ministrul Sănătăţii. „Cred mult în transparentizare, dar în acelaşi timp ştiu foarte bine că sunt persoane, dar nu sunt de ordinul miilor, probabil erau sub o mie să spunem, oameni care ar fi trebuit să fie vaccinaţi şi care nu ar fi trebuit să fie publicaţi niciodată. Şi vă spun la ce mă refer. România are un sistem de intelligence – SIE, SRI, Direcţia de Informaţii a Armatei – extrem de puternic, nu doar în România, ci şi în Orientul Mijlociu şi alte state mai îndepărtate. Acolo situaţia vaccinărilor este mult mai complicată decât la noi şi nu te poţi vaccina mai ales ca cetăţean străin, mai ales ca cetăţean străin care ai alte misiuni. Noi avem o reţea extrem de puternic şi e un atuu al nostru pe care l-am folosit şi în Irak şi în Afganistan l-au folosit americanii, l-au folosit francezii cu noi în momentul în care au avut atentate. Aici cred că s-a greşit în momentul în care s-au devoalat numele, seriile de buletin, CNP-urile unor persoane din acea listă, dar aceştia nu sunt şapte mii, sunt sub o mie”, a completat Rareş Bogdan.

Eurodeputatul susţine că „s-a greşit” în momentul în care s-au dat în spaţiul public datele despre vaccinare, fiind de părere că probabil în jur de o mie de persoane probabil erau persoane care vin din zona activităţilor sensibile.

„Aş fi fost mult mai atent. Îl cunosc bine pe Vlad şi cred în buna lui intenţie şi sunt unul dintre cei din PNL care îl susţin pe Vlad Voiculescu şi am făcut-o şi public şi o fac şi în continuare. Cred în buna lui credinţă, dar că acolo un pic s-a grăbit. E bine că a încercat să arate că sunt lucruri nefireşti, dar aş fi fost mult mai atent şi aş fi cerut o analiză – chiar dacă are multe pe cap – măi, oameni buni, aici sunt şi oameni din structurile speciale, că dacă sunt din structuri speciale, oameni care au venit special în România să se vaccineze, aduşi de structurile respective, nu vreau să-i devoalez, nu vreau să ajung un al doilea Pacepa. Nu aş vrea să creez o problemă pentru cei 4-500, nu cred că sunt mai mulţi. Poate sub numărul acesta, care au avut nevoie de această formulă de vaccinare tocmai pentru a putea lucra în interesul statului român şi partenerilor noştri pe teatre de operaţiuni din exteriorul României”, a conchis Rareş Bogdan.

Citeste si:
Începe vaccinarea antigripală. Cine va beneficia de vaccin...
Începe vaccinarea...

Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Martie 2021 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.