Guvernul a discutat şi aprobat joi, într-o şedinţă online, un memorandum confidenţial.

Guvernul a avut în această săptămână două reuniuni la Palatul Victoria. Printre cele mai importante puncte discutate în şedinţa de miercuri a fost, în primă lectură, proiectul de lege care elimină cumulul pensiei cu salariul, ministrul Muncii, Raluca Turcan, spunând că speră ca săptămâna viitoare să se ajungă la varianta finală a documentului.

„Opţiunea continuării activităţii după îndeplinirea vârstei legale are drept consecinţă, aşadar, suspendarea pensiei şi cei care cumulează în momentul de faţă pensie cu salariul la stat au obligaţia ca în 30 de zile de la publicarea actului normativ să îşi exprime această opţiune”, a explicat Turcan.

De asemenea, pemierul Florin Cîţu a anunţat că Executivul a mai avut, în primă lectură, un memorandum cu tema „Monitorizarea şi evaluarea complexă pe bază trimestrială a acţiunilor întreprinse de Guvern pentru îndeplinirea programului de guvernare, activităţii ministerelor şi disiminarea rezultatelor”.

El a adăugat că vrea ca fiecare ministru să facă fişe asumate şi completate cu măsurile bugetate de Guvern şi cele de reformă. Cîţu a mai spus că vrea ca memorandumul să fie aprobată în reuniunea de săptămâna viitoare de la Palatul Victoria, menționează adevarul.ro.

Citeste si:
Cîțu și Maia Sandu, discuție despre vaccinarea cetăţenilor români...
Cîțu și Maia Sandu, discuție...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.