Premierul Florin Cîțu a declarat că el nu a fost informat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, că vrea să publice datele despre vaccinare și despre testări, iar el a aflat din presă că datele au fost făcute publice.

Nu am fost. Am aflat din presă despre publicarea datelor, dar nu cred că este asta o problemă. (...) la fiecare conferință de presă, marțea, aceasta a fost dorința mea a fost ca în fiecare săptămână să prezentăm numărul de persoane vaccinate, am încercat să fim cât mai transparenți. Orice demers în direcția transparentizării, care respectă legislația în vigoare, este susținut de mine 100%”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a fost întrebat și despre afirmațiile consilierului ministrului Vlad Voiculescu, Ștefan Voinea, potrivit cărora Ministerul Sănătății nu mai are acces de două zile la data.gov.ro pentru a publica informațiile despre pandemie.

Nu știu dacă are sau nu are acces. (...) Se pot întâmpla lucruri tehnice. Infrastructura tehnică a Guvernului nu e dintre cele mai performante. Nu știu ce s-a întâmplat. Eu când am accesat-o ieri funcționa”, a spus premierul, potrivit hotnews.ro.

Retail jobs

Florin Cîțu a mai fost întrebat și dacă președintele Klaus Iohannis șau alt membru al Guvernului i-a cerut să îl demită pe Vlad Voiculescu, iar premierul a negat această informație.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Martie 2021 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.