Partidul Social Democrat doreşte preluarea modelului american pentru stabilirea candidatului la alegerile prezienţiale. Marcel Ciolacu a declarat că vor avea loc alegeri preliminare în interiorul partidului, iar apoi va fi desemnat candidatul pentru funcţia de preşedinte al României.

Liderul PSD a explicat faptul că în ultimul an s-au realizat schimbări majore în interiorul partidului, iar PSD se află pe o cale corectă.

"Partidul Social Democrat totuși a câștigat două rânduri de alegeri, după ce a pierdut două rânduri de alegeri: cele europarlamentare, cât și cele prezidențiale. Am câștigat atât alegerile locale, cât și alegerile generale. E un lucru evident că drumul PSD este drumul corect pe care se află, în acest moment", a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu menționează că vor prelua modelul american pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale. Astfel, în interiorul partidului vor fi organizate alegeri preliminare pentru stabilirea candidatului.

"Candidatul PSD nu va mai fi desemnat de către conducerea partidului. Vom avea alegeri preliminare, pe model american. Îmi doresc să lărgim cât putem de mult această decizie de a candida. Decizia va fi luată până la ultimul primar, ultimul consilier. S-a terminat asta cu președintele partidului care este obligat, care trebuie să fie și candidat la prezidențiale. Decizia trebuie dusă până la baza partidului. Eu m-am săturat de situația asta: tu ești președinte al partidului, tu ești tot. Nu mai doresc acest lucru, am promis partidului că lucrurile se vor schimba și mă țin de cuvânt", a declarat preşedintele Partidului Social Democrat.

Marcel Ciolacu a mai spus că PSD vrea modificarea Constituţiei, în sensul în care un partid iese de la guvernare să fie organizate alegeri anticipate. Preşedintele PSD susţine că suntem printre puţinele ţări în care nu au mai fost organizate alegeri anticipate de mai bine de 30 de ani.

"Avem deja o echipă, dar nu e singura modificare. Avem o echipă întreagă, e și Titus Corlățean, sunt foarte mulți colegi, este și Robert Cazanciuc. Sunt 6-7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției (...) Am cooptat și profesori [de la marile facultăți de drept], lăsați surprizele să meargă în continuare, vom face dezbateri publice.

Vorbim, totuși, de modificarea Constituției. Știm foarte bine că, în România, este foarte greu să faci alegeri anticipate datorită Constituției. Cred că democratic este să fie și alegeri anticipate. Mi se pare singura țară europeană care nu a avut anticipate în 30 de ani. Polonia, Ungaria, toți au avut", a explicat preşedintele PSD potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2021 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.