Deputatul PSD Daniel Suciu afirmă că partidul va decide, luni, dacă sesizează sau nu Curtea Constituţională (CCR) în privinţa bugetului pe 2021. „Motive sunt extrem, extrem de multe şi vă dau un singur exemplu, celebra anexă 703, care nu a existat niciodată, nu există nicio fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt daţi exclusiv pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de PNL şi USR”, susţine el.

Daniel Suciu a declarat, la RFI, că PSD va stabili luni dacă sesizează CCR pe tema bugetului pe 2021.

„Luni avem şedinţă de Birou Politic Naţional şi vom lua decizia în forurile statutare. Nu este o decizie simplu de luat. Motive sunt extrem-extrem de multe şi vă dau un singur exemplu, celebra anexă 703, care nu a existat niciodată, nu există nici o fundamentare legală pentru introducerea acestei anexe, 98% din bani sunt daţi exclusiv pentru unităţi administrativ-teritoriale conduse de PNL şi USR, în condiţiile în care administraţiile locale conduse de PSD cu adevărat au fost pedepsite de către actuala guvernare”, a afirmat Suciu.

Întrebat dacă guvernările PSD nu au procedat la fel, deputatul a răspuns: „Nu, vă spun cu certitudine. Eu am fost timp de zece luni ministrul Dezvoltării Regionale şi niciodată nu am făcut aşa ceva”.

Daniel Suciu a criticat faptul că niciun amendament al Opoziţiei la bugetul pe 2021 nu a fost acceptat.

„E pentru prima dată când nici măcar un amendament, nici măcar amendamente de corelare pe tehnică legislativă nu au fost aprobate. Cred că e profund nesănătos pentru democraţia noastră”, a spus deputatul PSD.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat marţi proiectul legii bugetului de stat pe 2021, în forma iniţiată de Guvern, nefiind adoptate amendamente.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.