Copreşedintele AUR George Simion l-a acuzat luni, în plenul Parlamentului, pe premierul Florin Cîţu de populism şi i-a transmis că partidul său va vota bugetul de "criză" dacă finanţarea de 4 milioane de euro prevăzută pentru AUR va fi direcţionată pentru construirea unui spital.

Vorbiţi de politizare, vorbiţi de populism şi din 380 de milioane de lei alocaţi pentru administraţiile locale, 360 de milioane de lei merg către administraţiile conduse de USR, PNL, UDMR. Ăsta nu este tot populism? Care este planul de ţară? Dacă voiaţi să reduceţi cheltuieli de undeva la un deficit de peste 7%, de ce, domnule prim-ministru, nu aţi tăiat bani de la partidele politice, că erau suficienţi bani de unde să tăiaţi. Noi o să vă votăm bugetul propus de dumneavoastră, un buget de criză, îl votăm, nu avem nicio reţinere, dacă tăiaţi bani de la partide şi nu mă refer la toate partidele. Ţineţi banii partidelor acolo. Partidul AUR votează bugetul acesta de criză dacă ne tăiaţi cei 4 milioane de euro aferenţi AUR. Noi nu vrem să-i luăm. I-am spus domnului ministru al Sănătăţii, domnului Voiculescu, că punem aceşti bani pentru construcţia unui spital. Deci aştept să avem un dialog, nu vrem să luăm 4 milioane de euro, vrem să oprim cercul acesta vicios", a afirmat Simion, potrivit Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Martie 2021 - 06 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.