Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că Avocatul Poporului, Renate Weber, este un avocat „de excepţie", de dreapta, iar instituţia pe care aceasta o conduce „păzeşte" ca Puterea să nu facă abuzuri în privinţa drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Ştim cine este Avocatul Poporului în acest moment, vremelnic, ca fiecare dintre noi, în anumite funcţii publice, este doamna Renate Weber. Cred că nu poate cineva să o acuze că este vreo PSD-istă înfocată. Dacă luaţi istoricul domniei sale este un avocat de excepţie, de dreapta, dar cred că discuţia este cu ce se ocupă Avocatul Poporului. Avocatul Poporului păzeşte ca Puterea să nu facă abuzuri în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Ăsta este rostul Avocatului Poporului. Avocatul Poporului face parte din statul de drept, alături de celelalte instituţii, la fel ca şi Curtea Constituţională, care a fost atacată de domnul Orban şi de domnul Cîţu şi de preşedintele Iohannis. Cum să ataci Avocatul Poporului? Cine permite unui stat membru al Uniunii Europene să vii să ataci Avocatul Poporului?", a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD, întrebat dacă va susţine intenţia coaliţiei de guvernare de a revoca din funcţie Avocatul Poporului.

Ciolacu a menţionat că a avut discuţii pe acest subiect cu comisarii europeni şi preşedintele Parlamentului European. „Aşteptăm să vedem care sunt demersurile pe care o să le întreprindă actuala coaliţie de guvernare şi vom merge mai departe, inclusiv la Comisia LIBE (Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European - n.r.). (...) Comisia LIBE poate să stopeze un abuz al actualei coaliţii", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă PSD ia în calcul atacarea la CCR a unei eventuale hotărâri de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Marcel Ciolacu a afirmat: „Categoric, dar haideţi să o vedem!".


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Martie 2021 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.