Kelemen Hunor, vicepremier, a declarat că marea majoritate a sporurilor acordate bugetarilor vor fi anulate din anul 2022.

Vicepremierul a menționat că aceste sporuri ar putea fi înlocuite de premii pentru angajații eficienți și care fac performanțe la locul de muncă.

Urmează un proiect de lege prin care toate sporurile vor fi discutate şi marea majoritate a sporurilor vor fi anulate, fiindcă nu se poate prin ordonanţă de urgenţă. Trebuie o analiză foarte serioasă. În acest an sporurile rămân în venitul de bază. Marea majoritate a sporurilor trebuie să dispară şi eventual pentru ordonatorii principali de credite trebuie lăsată posibilitatea de a da premii pentru cei care au performanţă, pentru cei care au eficienţă şi atunci se poate diferenţia între oameni care îşi fac treaba aşa cum trebuie. Dar e nevoie de o analiză. Nu se poate face într-o lună de zile o asemenea analiză şi nu se poate prin ordonanţă de urgenţă”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit digi24.ro.

Retail jobs

Hunor a mai declarat că s-a discutat pe această temă în coaliție și este convins că, de anul viitor, aceste sporuri vor dispărea.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Februarie 2021 - 08 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.