Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, susține că voucherele de vacanță erau cuprinse în sporul de 30% pe care bugetarii îl aveau de încasat și în mod normal statul are datoria de a aloca bani în locul acestui voucher.

„Să vă spun ceva de voucherele de vacanță, despre care nu a vorbit nimeni până acum. Să știți că voucherul de vacanță era prins în sporul de 30% pe care îl luau bugetarii.”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

„Au eliminat voucherul de vacanță, în mod normal dacă merg pe lege trebuie să asigure oamenilor sumele respective de bani în locul voucherului de vacanță.

Și atunci întrebarea este: ‘Ce se urmărește, numai să omori HoReCa? Noi am introdus voucherul de vacanță să salvăm turismul din România. În doi ani de când s-a introdus voucherul de vacanță turismul a asigurat 45.000 de locuri de muncă, astea se pierd când nu mai este voucherul de vacanță”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a acuzat-o pe Raluca Turcan, actualul ministru al Muncii că minte atunci când vorbește despre sporuri de 85% la anumiți bugetari, arătând că legea aflată în vigoare prevede clar un plafon maxim pentru sporuri.

Olguța Vasilescu a explicat că Legea Salarizării prevede clar un plafon de 30% pentru total sporuri de care poate beneficia un angajat, informează antena3.ro.

"Eu cred că acești oameni fie mint cu nerușinare fie nici măcar nu au citit Legea Pensiilor sau Legea Salarizării. Pentru că se discuta aici despre sporuri de 90%, i-am tot auzit zilelea acestea. Va rog frumos să citiți articolul 25 din Legea Salarizării și să vedeți că nu pot să treacă de mai mult de 30% sporurile cumulate pe ordonatorul de credit.".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Februarie 2021 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.