Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis, miercuri, să dezbată şi să voteze proiectele de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Decizia a fost luată cu 367 de voturi pentru şi 30 de abţineri.

Solicitarea i-a aparţinut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Am convenit, ca urmare a unei propuneri formulate de liderul de grup al PSD, Alfred Simonis, dar şi cu sprijinul majorităţii grupurilor parlamentare, să formulăm o propunere de completare a ordinii de zi pentru şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului de astăzi, (..) cu adoptarea proiectului de lege de modificare a Statutului deputaţilor şi senatorilor. Vă explic că sunt trei propuneri legi, iniţiate de trei grupuri parlamentare, proiecte lege prin care se modifică Legea statutului şi deputaţilor şi senatorilor, în sensul abrogării a două articole care instituie dreptul la pensie specială", a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

El a spus că la primul punct al ordinii de zi va fi constituită Comisia de statut, care va analiza cele trei proiecte de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, şi propune ca, după constituire, această comisie să lucreze în paralel cu plenul. După întocmirea raportului comisiilor la cele trei proiecte, urmează ca acesta să fie dezbătut şi votat de plen.

Deputatul AUR George Simion a propus ca plenul să aibă o pauză pentru ca parlamentarii să poată consulta proiectele de eliminare a pensiilor speciale, dar propunerea a fost respinsă de plen.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Februarie 2021 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.