Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că, în vară, el va evalua performanţa miniştrilor în ceea ce priveşte execuţia bugetară şi apoi vor fi luate decizii.

Aici cred că lucrurile sunt foarte simple. În legea bugetului, voi încerca să introduc aceşti indicatori sau aceste ţinte intermediare. În vară, premierul evaluează, bineînţeles, pentru că avem un singur premier. Evaluează performanţa miniştrilor şi execuţia bugetară şi, apoi, luăm decizii pe baza acestora. (...) Se pot face evaluări în coaliţie, bineînţeles, dar deciziile privind evoluţia sau execuţia bugetară le ia premierul", a afirmat Cîţu, întrebat de jurnalişti, la Palatul Parlamentului, dacă evaluările miniştrilor vor fi făcute de coaliţia guvernamentală sau de prim-ministru.

El a menţionat că, dacă va vedea o execuţie bugetară foarte proastă, s-ar putea să fie nevoie, în acel moment, de „un alt expert".

Execuţia bugetară este simplu de văzut, nu trebuie să fie o coaliţie sau... (...) Evaluările se fac foarte simplu. Avem execuţia bugetară, care este transparentă. Avem acest buget, vedem cum a fost execuţia până la jumătatea anului şi, atunci, vom lua decizii. Unele decizii vor fi de a reduce din bugetul ministerului respectiv, dacă nu a fost făcută execuţia, dacă vedem o execuţie foarte proastă s-ar putea să avem nevoie de un alt expert în acel moment. Deci, lucrurile sunt foarte simple. Dar, aşa se lucrează peste tot în lume, nu este ceva diferit, aşa lucrează toţi, de ani de zile, şi în sectorul privat. Deci, nu văd o problemă aici", a explicat Florin Cîţu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Februarie 2021 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.