Gabriela Firea susține că în sistemul de sănătate s-au tăiat în acest an 2,6 miliarde lei față de anul precedent, în timp ce Florin Cîțu susține că Ministerul Sănătății are un buget mai mare decât anul trecut.

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea susține că în sistemul de sănătate s-au tăiat în acest an 2,6 miliarde lei față de anul precedent, dar premierul Florin Cîțu omite în mod deliberat informația esențială: „Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar”.

Încă o minciună a zilei de la Guvern! A câta, oare? Le-am pierdut șirul! Iată dovada: Prim-ministrul Florin Cîțu : ! Trec peste săgețile din coaliția #dedreaptacinică dintre stimabilii domni Cîțu și Voiculescu, ale căror consecințe le simt oamenii. Merg la concret. Care este adevărul? Dl Cîțu omite în mod deliberat informația esențială: sunt mai mulți bani la Sănătate sau nu?”, afirmă Gabriela Firea.

Ea mai adaugă că Florin Cîțu vorbește doar despre bugetul instituției Ministerului Sănătății.

Și nici în această privință nu se referă la toate aspectele, ci doar la sumele alocate ministerului, dar nu și la partea transferată de minister către alte instituții. Deci, în realitate, Bugetul Ministerului Sănătății (sume alocate și transferuri la un loc) scade cu -2,2 miliarde de lei. Adică au alocat la Sănătate, în plină pandemie, mai puțin cu -11%! De asemenea, scad și banii de care va dispune Casa Națională de Asigurări de Sănătate cu -0,4 miliarde lei. Deci per total, în sectorul de sănătate s-au tăiat în acest an -2,6 miliarde lei față de anul precedent. Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar! Cu banii tăiați, populația României ar fi putut fi imunizată de două ori cu vaccinurile anti-covid disponibile în prezent”, conchide Gabriela Firea.

Citeste si:
Ciolacu, atac la Guvernul Cîțu: „Bugetul cu care aţi venit este o...
Ciolacu, atac la Guvernul...

Premierul Florin Cîțu a afirmat că Ministerul Sănătății are alocat un buget mai mare decât anul trecut, iar discuțiile din spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât.

Banii sunt acolo. Vorbim de 11,43 de miliarde, mai mult decât anul trecut și mai mult decât într-un an normal, cum a fost în 2019. Asta arată foarte clar că avem foarte mulți oameni în spațiul public care nu știu să citească un buget.

Ministerul Sănătății are 11,43 miliarde de lei buget, mai mare decât anul trecut. Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât, ceea ce este foarte trist”, declara Florin Cîțu, menționează alephnews.ro.

Citeste si:
Firea, către Orban: „Împărţiţi şi pentru alocaţiile copiilor"
Firea, către Orban: „Femeile...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.