Gabriela Firea susține că în sistemul de sănătate s-au tăiat în acest an 2,6 miliarde lei față de anul precedent, în timp ce Florin Cîțu susține că Ministerul Sănătății are un buget mai mare decât anul trecut.

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea susține că în sistemul de sănătate s-au tăiat în acest an 2,6 miliarde lei față de anul precedent, dar premierul Florin Cîțu omite în mod deliberat informația esențială: „Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar”.

Încă o minciună a zilei de la Guvern! A câta, oare? Le-am pierdut șirul! Iată dovada: Prim-ministrul Florin Cîțu : ! Trec peste săgețile din coaliția #dedreaptacinică dintre stimabilii domni Cîțu și Voiculescu, ale căror consecințe le simt oamenii. Merg la concret. Care este adevărul? Dl Cîțu omite în mod deliberat informația esențială: sunt mai mulți bani la Sănătate sau nu?”, afirmă Gabriela Firea.

Ea mai adaugă că Florin Cîțu vorbește doar despre bugetul instituției Ministerului Sănătății.

Retail jobs

Și nici în această privință nu se referă la toate aspectele, ci doar la sumele alocate ministerului, dar nu și la partea transferată de minister către alte instituții. Deci, în realitate, Bugetul Ministerului Sănătății (sume alocate și transferuri la un loc) scade cu -2,2 miliarde de lei. Adică au alocat la Sănătate, în plină pandemie, mai puțin cu -11%! De asemenea, scad și banii de care va dispune Casa Națională de Asigurări de Sănătate cu -0,4 miliarde lei. Deci per total, în sectorul de sănătate s-au tăiat în acest an -2,6 miliarde lei față de anul precedent. Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar! Cu banii tăiați, populația României ar fi putut fi imunizată de două ori cu vaccinurile anti-covid disponibile în prezent”, conchide Gabriela Firea.

Premierul Florin Cîțu a afirmat că Ministerul Sănătății are alocat un buget mai mare decât anul trecut, iar discuțiile din spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât.

Citeste si:
Cîțu, contra măsurilor economice luate de Guvern: „PNL nu susţine...
Cîțu, contra măsurilor...

Banii sunt acolo. Vorbim de 11,43 de miliarde, mai mult decât anul trecut și mai mult decât într-un an normal, cum a fost în 2019. Asta arată foarte clar că avem foarte mulți oameni în spațiul public care nu știu să citească un buget.

Ministerul Sănătății are 11,43 miliarde de lei buget, mai mare decât anul trecut. Toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor doar să facă scandal și atât, ceea ce este foarte trist”, declara Florin Cîțu, menționează alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.