După ce a atacat-o de mai multe ori, Ludovic Orban vrea să o revoce pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Pentru că în ultimul an Renate Weber a fost foarte activă în a depune sesizări la CCR pe ordonanțele de urgență ale Guvernului, acum Orban caută argumentele juridice pentru a o demite.

Ludovic Orban: „A generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor”

Toată atitudinea Avocatului Poporului în perioada cât a fost în funcție. Pe faptul că a generat excepții de neconstituționalitate la CCR care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o în perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătății și vieții oamenilor și în general pe atitudinea partizană pe care a avut-o în raport cu procesul de legiferare și mai ales cu proiectele de lege adoptate de Parlament.”, a declarat Ludovic Orban, președinte PNL.

Nu-mi dau seama care sunt resorturile acestei discuții, ceea ce pot să spun este că au existat mai multe instanțe când Avocatul Poporului a fost avocatul unor practici politice, a unor instituții și a unor partide politice chiar, și o afirm cu responsabilitate. A amendat ori de câte ori a putut orice efort al statului român de a reforma sau de a institui niște reguli de exemplu în timpul pandemiei.”, a afirmat Adrian Wiener, deputat USR-PLUS, potrivit alephnews.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Februarie 2021 - 08 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.