Partidul Naţional Liberal nu va vota moţiunea depusă de PSD împotriva ministrului Sănătăţii, a afirmat, sâmbătă, preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Există un principiu elementar al solidarităţii guvernamentale şi, în mod evident, Partidul Naţional Liberal nu va vota moţiunea depusă de PSD împotriva colegului nostru de coaliţie care girează poziţia de ministru al Sănătăţii. De altfel, mi se pare ridicol să vii să depui o moţiune după o lună de mandat, în condiţiile în care cred că e nevoie de o durată minimă de timp pentru a face o primă evaluare privind activitatea unui ministru", a spus Orban la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebat ce şanse ar avea să treacă o moţiune de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîţu, Ludovic Orban a afirmat că aceasta este „egală aproape cu zero".

Sub nicio formă. Bun, acum, e un exerciţiu democratic pe care noi l-am folosit... Moţiunea de cenzură este un moment de exprimare al Opoziţiei în care poate să-şi permită să adreseze critici, dar şansa unei moţiuni de cenzură de a trece este egală aproape cu zero", a susţinut Ludovic Orban, preşedinte al Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

PSD a depus, pe 10 februarie, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, intitulată 'Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor'.

Orban a anunţat ulterior că moţiunea va fi dezbătută luni şi votată miercuri.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.