Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că este de preferat ca la dezbaterea în Parlament a proiectului de buget pe anul 2021 să fie „un număr minim de amendamente", astfel încât „să nu fie afectată gândirea bugetară".

Etapele de adoptare a bugetului de stat au fost discutate în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL de sâmbătă.

Deocamdată, există un proiect de buget, vom mai discuta dacă există îmbunătăţiri până la trimiterea spre Parlament. În cadrul dezbaterilor parlamentare, discuţiile trebuie să aibă loc cu Guvernul până la adoptarea proiectului bugetului de stat şi a proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, dar este preferabil ca în Parlament să fie un număr minim de amendamente, care să nu afecteze gândirea bugetară, structura bugetului şi priorităţile care sunt stabilite prin programul de guvernare", a afirmat Orban la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebat când va ajunge proiectul de buget în Parlament, Orban a spus: „Imediat ce vom ajunge la o formă în urma rafinării, în urma ultimelor rectificări în dezbaterea din coaliţie".

Potrivit lui Orban, anul 2021 trebuie să fie anul în care „să se pună bazele relansării economice".

Am discutat, de asemenea, de necesitatea de a ne concentra pe creşterea absorbţiei fondurilor europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă din bugetul Uniunii Europene 2014 - 2020 şi din bugetul Uniunii Europene 2021 - 2027. Considerăm că anul 2021 trebuie să fie anul care trebuie să pună bazele relansării economice, să pună bazele refacerii graduale a echilibrelor bugetare şi să permită în perspectivă o dezvoltare economică care să asigure creşterea calităţii serviciilor furnizate către cetăţeni şi creşterea pe baze realiste a veniturilor românilor", a adăugat Orban, informează Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Februarie 2021 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.