Deputatul Dan Tănasă a confirmat, miercuri, că senatoarea AUR, Diana Şoşoacă, a fost exclusă din partid: „Din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român”, a spus deputatul AUR, care a confirmat că excluderea senatorului Diana Şoşoacă a fost o decizie luată de forurile de conducere ale partidului.

„Domnul Tîrziu şi domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri”, a mai spus Dan Tănasă.

Potrivit acestuia, Dianei Şoşoacă i s-a adus la cunoştinţă că ceea ce face nu este în interesul partidului, însă ar fi transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi regulile pe care trebuie să le respecte orice demnitar. Inclusiv miercuri, senatorul Şoşoacă a avut o declaraţie politică întreruptă de Biroul Permanent al Senatului.

„Pentru declaraţii politice, politicianul nu răspunde. Este singura şansă să spui ADEVĂRUL, aşa cum îl cunoşti! A deranjat adevărul despre efectele adverse ale vaccinarii, sustţnute de cercetările Pfizer Biontech şi acuzaţiile împotriva clasei politice care distrug poporul român! Dacă toată lumea vrea să ascundă adevărul, eu nu sunt dispusă la acest compromis”, a scris Şoşoacă, pe Facebook, după ce i-a fost întreruptă declaraţia politică.

Diana Şoşoacă este cel mai vocal parlamentar împotriva vaccinării şi împotriva măsurilor luate pentru protecţia anti-COVID-19.

„În cadrul şedinţei Biroului Naţional de Conducere al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, întrunit statutar în data de 10.02.2021, pe ordinea de zi a fost inclusă şi analizarea cazurilor mai multor parlamentari aleşi pe lista AUR, al căror comportament a adus atingere intereselor şi imaginii partidului”, transmit reprezentanţii AUR, potrivit mediafax.ro.

Excluderea dlui Mihai Lasca din partid

„La momentul includerii sale pe listele de candidaţi AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecut său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, spun reprezentanții partidului.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Şoşoacă

Motivaţia include faptul că „domnia sa a refuzat sistematic să acţioneze, atât în parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Şoşoacă Ivanovici îşi exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Februarie 2021 - 09 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.